Vaillant

“Een bedrijf als Vaillant heeft de kennis, de volumecapaciteit en de continuïteit van een grotere partner nodig.”

Al sinds 1874 is het Duitse Vaillant Group Europees marktleider op gebied van verwarmings- en koelingstechnologie. In 1924 vond het de centrale verwarming uit en ook vandaag nog vervult het een pioniersrol inzake duurzame en milieuvriendelijke technologie.  In België steunen de merken Vaillant en Bulex hiervoor op meer dan 450 medewerkers, waarvan ongeveer de helft commerciële – en administratieve medewerkers zijn en de andere helft service techniekers. Die laatste helft blijkt echter moeilijk te vinden.

“Rekrutering is vandaag zonder twijfel de grootste een van de grootste uitdagingen voor Vaillant op het vlak van HR”, vertelt HR Director Eric Sergeant.

“Ik trap een open deur in als ik zeg dat heel wat bedrijven maar moeilijk mensen met het correcte technische profiel vinden. We zijn daarom bij Vaillant onder andere begonnen met mensen aan te trekken die niet exact de kennis of ervaring bezitten die wij nodig hebben, maar wel de juiste attitude en interesses.  Die mensen leiden we dan intern verder op, via onze Vaillant training academy”

Zelfstandige rekruteerders

Om die technische profielen te vinden, rekent Vaillant op twee extra externe rekruteerders, waarvan één via HR Partners.

“Ik heb er om pragmatische redenen voor gekozen om de personeelsadministratie en het change management intern te houden en rekrutering voor een groot gedeelte te outsourcen. Payroll vind ik een te gevoelige en ingewikkelde materie om uit te besteden, terwijl dat met rekrutering makkelijker kan. Een goede rekruteerder moet het bedrijf eerst leren kennen, maar daarna is die vertrokken.”

Het ideale partnership

Eric Sergeant was al langer op zoek naar een goede partner in HR.

“Ik werkte tot dan toe samen met kleinere organisaties, en daar merk je toch dat het een probleem wordt als één persoon wegvalt. HR Partners is als onderdeel van Partena Professional een grote organisatie. Daar praat je met een accountmanager die intern meerdere specialisaties achter zich heeft. Een bedrijf als Vaillant heeft die kennis, die volumecapaciteit en die continuïteit nodig. Intussen kent HR Partners ons bedrijf goed. Ze weten wat we nodig hebben, wat onze bedrijfscultuur is en denken met ons mee. Dat is het soort partnership waar ik naar op zoek was.”

Alle artikelen